Langtidshevet grytebrød
Langtidshevede hamburgerbrød
Langtidhevet pizzabunn
Langtidheving er er helt genialt konsept! Rør sammen ingrediensene til en klissete deig, dekk til og sett på et lunt sted, (kaldt eller i romtemperatur) og la tiden gjøre jobben. Langtidsheving sørger også for at du får mer næringsrik bakst og den blir lettere fordøyelig siden enzymene i kornet/melet vekkes til live.
Beregn gjær etter hvor lang tid du vil la deigen stå:
18-24 timer: 1/4 ts tørrgjær
Ca ett døgn: 1/2 ts tørrgjær
Ca 10 timer: 1 ts tørrgjær
Ca 3 timer: 2 ts tørrgjær
Jeg har foreløpig fått best resultat med tørrgjær og funnet ut at 24t er maks. Når du langtidshever så er det ikke nødvendig med elting, men «brett» deigen en gang i blant.
Se hvordan her, spol frem til ca 2,50 min: