Pomplemos

#Kosframos

VOKSEN-CUPCAKES

Legg igjen en kommentar

Cupcakes er kanskje er litt 2011, og forbindes med noe veldig søtt og kvalmende… Men DENNE oppskriften er helt annerledes og kan virkelig anbefales! Litt spesiell kombinasjon kanskje, men prøv!

I cupcakakenes storhetstid vant de faktisk en oppskriftskonkurranse hos Smått Godt cupcakecatering. Opprinnelig er den ikke min, men kommer fra boka 1 røre, 100 muffins.

IMG_1367Du trenger:
300g hvetemel
1ss bakepulver
1/2 ts natron
1/8 ts salt
120 gr sukker
70 gr grovhakkede valnøttkjerner
2 medium egg
2 1/2 dl yoghurt naturell
6 ss nøytral olje eller 100g bremykt (smeltet)
Finrevet skall av 2 appelsiner og litt av saften (prøv deg frem)
1 ss finhakket frisk rosmarin

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. (Bruk helst et muffinsbrett som du setter papirformer i, sa flyter ikke kakene utover.)
  2. Start med det tørre: Sikt mel, bakepulver, natron og salt ned i en stor bakebolle og rør inn sukker og valnøtter.
  3. Visp eggene sammen i en annen bolle og visp inn yoghurt, appelsinskall, olje og hakket rosmarin. Lag en fordypning i de tørre ingrediensene og hell i det våte. Rør bare til det akkurat er blandet.
  4. Fordel røren i muffinsformene og stek i ca 20 min. til de er faste og gyllne brune. Avkjøl muffinsene litt før du tar de ut av formen, og avkjøl de helt før du har på glasuren.

Til glasuren:
Bland ca like deler smør/Philadelphia med melis til den blir god, og i passe konsistens til å smøre på. Pynt med en liten kvast rosmarin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s